Home / Viral / SJEĆATE LI SE ‘JELENKA’: Prije skoro 40 godina cijela bivša Jugoslavija je gledala ovu seriju bez daha

SJEĆATE LI SE ‘JELENKA’: Prije skoro 40 godina cijela bivša Jugoslavija je gledala ovu seriju bez daha

Prije tačno 37 godina, u zimu 1981., na Televiziji Zagreb počela se emitirati serija Jelenko. Serija se emitirala svake nedjelje, a u 13 epizoda cijela bivša Juga pratila je avanture djece iz ličkih sela koja su u šumi pronašla lane čiju je mamu ubio lovokradica.

Za one koji se ne sjećaju, ekipa djece bila je podijeljena u dvije skupine – Goričane i Vrhovčane. Goričane je predvodio dječak Pero, dok je Vrhovčane predvodio Ivo. Goričani su lane, Jelenka, sakrili u napuštenu šumsku kolibu, odakle ga je ukrao Ivo i odnio kući.

Mnogi od nas pamte scene kada Ivin otac sprema zaklati lane, te ga dječak pušta u slobodu i zbog toga popije ozbiljne batine.Nezaboravne su scene bajkovite snježne idile u Lici kada se djevojčica Marica izgubi u snijegu tražeći Jelenka koji se u nevinoj dječjoj fikciji pretvorio u predivnog bijelog jelena.

HRT je u nekoliko navrata reprizirao seriju Jelenko, a oni nostalgični među nama gledali su je s istim žarom kao prvi put, prije 37 godina. Malo je poznato da je glazbu za seriju radio legendarni Arsen Dedić, a djeca koja su glumila u seriji prvi su se put u životu susrela s kamerom.

Danas je idealan dan da pogledate barem jednu epizodu.

viralnimag

Check Also

Burazeri su izašli na “kafu”

Kad se sastanu dva buraza na “kafi” tu uvijek ispadne nešto drugo. Like ako je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *